Recept na Makovec s bulgurem

Recept jsem dostala od naší milé sousedky Jiřinky a musím říct, že se doma opravdu ujal. Jen jsem si ho krapítko upravila. V původním receptu je mák mletý, což já ve všech receptech bojkotuju…prostě nemelu. Mám ráda, když máček chroupne 🙂 a hřebíček i citronovou kůru vynechávám. Jinak všechno dodržuju 🙂 Suroviny píšu v původním znění:

200gr mletý mák
200gr pšeničný bulgur
4ks vejce
50gr třtinový cukr
2 lžíce med
1lžička skořice
1/2 lžička mletý hřebíček
4 lžíce slunečnicový olej
citronová šťáva
špetka soli

Propláchneme bulgur a dáme ho vařit do osolené vody. Jako první vyšleháme bílky se 3 lžícemi studené vody a špetkou soli. Pak vyšleháme žloutky, med a cukr + asi 3 polévkové lžíce horké vody. Přimícháme olej, mák, skořici, hřebíček a citronovou šťávu. Přidáme prochladlý bulgur a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme při teplotě cca 160-180 stupňů a asi 30 minut. Těch 30 minut je až až. Když peču v mojí keramické formě, je to do 10-12 minut hotové 🙂

Comment

This post doesn't have any comment. Be the first one!

hide comments
Follow
...
Zpět

Tvůj košík

0

Žádné produkty v košíku.

Celkem
0.00 
Překontrolovat
Prázdný

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!