Quinoový salát s dýní

recept je z kuchařky Apetitu BEZ MASA

400gr quinoy, propláchnuté
1kg malé díně hokkaido, zbavené semem a nakrájené na klínky
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule, nakrájená na klínky
60ml bílého vinného octa
2 lžičky krupicového cukru
2-3 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
400gr konzerva cizrny, propláchnutá
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
100gr sýru feta, rozdrobeného

1. V rendlíku zalijte quinou 750ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut, nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.

2. Troubu předehřejte na 220 °C. Klínky dýně potřete polovinou olej, rozložte na plech a pečte 10minut. Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.

3. Smíchejte ocet, cukr, petrželku, scezenou cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *