LucieN ceramicDílna na radost

Cuketový tatarák

Hledala jsem spíš  pod názvem cuketová pomazánka, ale zjistila jsem, že cuketový tatarák je fenomen a frčí na tom už dost lidí. A teď i já.

Pokud neznáte, zkuste. 

Budu to letos zavařovat i do sklenic. Protože v zimě jako když najdeš.

Tak tedy.

Jednu střední cuketu. Ideálně dokud ještě nemá semínka. Nastrouhám, lehce osolím a nechám ležet stranou. Na pánvi na olivovém oleji osmahnu  1 cibulku. Cuketka mezitím pustí přebytečnou vodu, tu tedy vymačkám a přihodím k cibulce. Restuji cca 10 minut a odstavím.

Teď už přijde jen dochucovací etuda.

Podle chuti: česnek, sojová omáčka hořčice, kečup nebo protlak, pepř, sůl, chilli a červená paprika.

Můžete nechat takhle nahrubo, nebo rozsekat v kutru. To dělám já. Pomazánka je potom jemnější a chutě se víc propojí.

Spíš než tatarák mi to připomíná ďábelskou směs na topinky. Pamatujete ji? :)

Lucie Nováková
Mánesova 2963, 440 01 Louny
IČ: 678 13 119
776 318 838
lucienceramic@gmail.com