LucieN ceramicDílna na radost

Jak připravit kávu v překapávači?

Přemýšlíte o koupi překapávače na kávu neboli dripperu a nevíte, jak se používá? Poradím vám.

Jak připravt kafe pomocí dripperu krok za krokem

  1. Rozložte papírový filtr v dripperu.
  2. Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím „papírové“ pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
  3. Přidejte do filtru kávu. Doporučuji čerstvě mletou a také čerstvě praženou. Ideální množství je cca 70 g/l. To je cca 4,5 lžičky mleté kávy na 250 ml vody.
  4. Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92–94 °C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu „kvést“ 30–45 sekund.
  5. Poté postupně nalijte zbytek vody do drippru. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem.

Keramický dripper z mé dílny můžete mýt i v myčce nádobí. Takže vás už nic nezdrží od vychutnání šálku kafe třeba z kafáče se srdíčkem.

Lucie Nováková
Mánesova 2963, 440 01 Louny
IČ: 678 13 119
776 318 838
lucienceramic@gmail.com