LucieN ceramicDílna na radost

Štrůdl jako pohádka

Na těsto:

  • 400 gr hladké mouky
  • 200 gr másla
  • jedno celé vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 gr bílého jogurtu
  • špetka soli

Všechny ingredience smícháme dohromady (ideálně v robotu) a vypracujeme hladké těsto.  Na těch pár minut, co jsem chystala náplň, jsem ho šoupla do lednice.

  • Náplň – klasika…. jablíčka (na plátky, aby nepustila tolik šťávy), skořice, vlašáky.  Cukr nebyl potřeba
  • Pečení – klasika… 180°C do zlatova cca 30min.

Celé to kouzlo je asi v tom prášku do pečiva. Je nadýchaný, lehoučký.. No prostě nejlepší, co jsem kdy jedla.

Recept jsem našla na Toprecepty.cz, ale oproti původnímu receptu jsem ubrala máslo a použila hladkou mouku. Myslím ale, kdyby se pšeničná mouka nahradila třeba špaldovou, dalo by se to považovat za celkem neškodlivý moučník. ( to máslo budeme ignorovat;)

Ještě uvidím, co mi na něj řekne štrůdlová komise. Ale za mě rozhodně boduje. A to štrůdl vlastně moc nemusím :/

 

A jedna velmi důležitá rada na závěr:

NEJEZTE ŠTRŮDL TEPLÝ. VYDRŽTE TO!!! 

Nebude Vás potom bolet bříško jako teď mě :)

 

 

Lucie Nováková
Mánesova 2963, 440 01 Louny
IČ: 678 13 119
776 318 838
lucienceramic@gmail.com